Kansikuva

Kansikuva

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Haastava kesä takana + pt-treenistä

Jäin äsken miettimään, että miksi tämä kesä on treenien suhteen ollut niin vaikea? Mulla on ollut muutama tosi hyvä treeniviikko, ja melkein kaikki treenit itsessään on olleet tosi hyviä, mutta se 5 treeniä viikossa ei ole toteutunut kun muutaman kerran, aamuaerobiset paremmin, niitäkin pitäisi olla se 5/vk.

Toki kesällä on niin paljon muuta ja töissäkin olen ollut heinäkuun kahta lomaviikkoa lukuunottamatta. Muu perhe kun on lomaillut enemmän, niin ei henno oikein lähteä töiden jälkeen enää salille. Haluu myös olla auringossa ja tehdä paljon muuta. Selityksiä, selityksiä :-)

Kesäkuun alussa oli se kumivenehässäkkä ja varmasti se on vaikuttanut myös paljon. Päässä on pyörinyt niin paljon monenlaisia ajatuksia kuten, kuka mä olen ja mitä haluan? Ei ihan helpoimpia kysymyksiä! Ei oo jaksanut oikein keskittyä tähän projektiin täysin energioin, enemmänkin tää on mennyt siinä sivussa.

Mulla on ollut myös tosi paljon erilaisia ruokahimoja, ihan näkkileivästä lähtien. Kävin pari viikkoa sitten juttelemaan Fitfarmin mentaalivalmentajan kanssa ja se auttoi tosi paljon. Sen jälkeen mielitekoja ei ole ollut ollenkaan niin paljon, heti, kun alkaa tehdä vaikka karkkia mieli, tulee päähän kuva musta melomassa tai kiipeilemässä. Aion ottaa tuon mentaalipuolen osaksi pian alkavaa toista valmennusvuotta, ilmaista se ei ole, mutta jätän sitten jonkun pt-treenin väliin, jos siltä tuntuu. Pääkoppa tässä on kuitenkin se, mikä tuolla treenatessa alkaa ekana pettämään eli se vaatii treeniä myös!

Eilen olin taas Harrin kanssa treenaamassa, Harri voitti juuri lauantaina Jyväskylän karsinnoissa oman sarjansa eli aika hyvissä käsissä sitä ollaan :-) Fitfarmi niitti muutenkin paljon menestystä, todella paljon valmentajia ja valmennettavia oli karsinnoissa mukana ja pääsi Lahdessa kuun vaihteessa oleviin SM-kisoihin, ens viikonloppuna on Oulussa vielä yhdet karsinnat ja varmasti sieltäkin vielä joku läpi menee. Olen itse menossa Lahteen motivaatiota keräämään ja kannustamaan noi oman tiimin upeita tyyppejä.

Mutta pt-treenistä. Oli jotenkin aika takkuinen treeni. Jalkoja treenattiin ja tehtiin sekä etu- että takareisiä, sillä en tällä viikolla pysty/jaksa/ehdi viittä treeniä ja jätän toisen jalkapäivän suosiolla pois. Tehtiin ensin etureidet, hackia ja reiden ojennusta, nousevin sarjoin ja pudotussarjoin. Hack on kyllä semmonen tappolaite ettei mitään rajaa, se on vaan niin vaikee ja sitten kun jää pohjaan, niin ylös ei meinaa päästä millään. Siinä on just toi korvien väli kovilla, kun sitä vaan miettii, että mä en jaksa, mä en jaksa, mä en jaksa ja sittenhän sinne pohjaan just jää. Kun vaan osaisi tyhjentää pään ja tehdä vaan.

Sitten tehtiin takareidet, prässiä ja reiden koukistusta maaten. Prässissä ei ollut montaa kiekkoa, mutta en meinannut millään jaksaa tehdä ekaa sarjaa, oli tosi vaikeeta ja pitkästä aikaa tuli itku kurkkuun ja jotenkin tosi paska fiilis. Koukistuksessa se vähän helpotti, kun se tuntui aika kevyeltä, tehtiin kyllä pitkä sarja ja lopussa oli kyllä ihan voimat lopussa. Toinen prässisarja meni jotenkin paljon paremmin, sain tyhjennettyä vähän päätä, etsin lattiasta kiintopisteen, mitä tuijotin ja tein vaan, koukistus tehtiin niin, että joka toinen pysäytyksellä. Kolmas prässisarja meni sitten taas ihan penkin alle ja taas itku kurkussa koukistusta tekemään. No, Harrin virnuilu nosti mielialan kuitenkin hyväksi ja ihan hyvillä fiiliksillä treeni loppui.

Nyt onkin jo etenkin persaus vähän kipeä, tietää kävelyn suhteen tuskaista loppuviikkoa :-) Perjantaina meen ekaa kertaa treenaamaan Superdieetti-ohjelmastakin tutun Teron kanssa, vähän jännityksellä odotan, sillä vaikka kovia treenejä teen Harrinkin kanssa, niin ei taida Terokaan mua kovin helpolla päästää. Selkäsaunan ajattelin Terolta ottaa, jos pääsisi vaikka mavessa sen 100 kg:n yli.

Perjantaina tulee vuosi farmia täyteen ja tarkoitus olisi kirjoittaa jonkinlainen kooste tästä vuodesta runsaiden kuvien kera. Mahdollisesti laitan vuosi sitten otettuja aloituskuvia, mitkä ei oo nättiä katsottavaa :-) Laitetaan tähän loppukevennykseksi kuitenkin eilen otettuja kuvia, missä oon mun vanhoissa työhousuissa, näitä käytin vielä reilu vuosi sitten, aika hurjaa!


Perjantaina sitten tiedossa lisää kuvaa ja muutakin. Sen verran painosta, että tänään meni -30 kg rikki eli viime vuonna näihin aikoihin painoin 30.2 kg enemmän kun tänään!

2 kommenttia:

  1. Onnea ! Mahtavasti olet onnistunut :) minä vasta aloittelen -30 kg haastetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tsemppiä sun urakkaan, voin kertoa, että on kyllä kaiken vaivan arvoista!

      Poista